Waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste inlegzolen?

Mocht jij geregeld last hebben van voetklachten of ben jij een wandelaar bent die er niet voor terugdeinst om die extra paar kilometers te maken, dan is het belangrijk dat je de juiste zolen voor je schoenen kiest. In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten om de beste inlegzolen voor jou te vinden.

Zorg voor ondersteuning van de voetboog

Zolen die zorgen voor de juiste ondersteuning van de voetboog kunnen stress op zowel voeten als de knieën aanzienlijk verminderen. Daarnaast is het belangrijk om goed op te letten op de hielcup en bekijk je of deze is ontworpen voor maximale ondersteuning en schokabsorptie. Tenslotte is het handig om rekening te houden met de juiste materialen, zoals polyurethaan en elastisch plastic  die bij dragen aan de ideale ondersteuning van de voetboog.

Let op het juiste materiaal

Bij het kiezen van de juiste zolen, is het belangrijk dat je goed oplet dat je voor inlegzolen met een ademend materiaal kiest. Zolen met ademende stof kunnen ervoor zorgen dat transpirerende voeten comfortabel en gezond blijven. Kijk daarom dus goed naar zolen met een getemperde en ademende stof die vocht en geurtjes vermindert om je fris te blijven voelen en te ruiken.

Let op inlegzolen die naar jouw maat kan vormen

Verreweg een van de beste inlegzolen geven jou de mogelijkheid om ze op de maat te vormen naar de unieke vorm van je voet en schoen. Dit maakt dergelijke inlegzolen niet alleen heel handig voor atleten, maar ook voor iedereen die tijdens het werk veel staat.

Als je last hebt van aanhoudende voetklachten, dan is het aan te raden om een specialist op het gebied van podotherapie in te schakelen. Bij Hallux Voetexperts ben je aan het juiste adres om een passende oplossing te ontdekken die jouw voetklachten zal doen genezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *