Thuis je afval milieuvriendelijk verwerken? Gebruik deze tips!

Onze huidige samenleving is zonder enige twijfel de meest verkwistende die onze geschiedenis ooit heeft gekend! We consumeren niet alleen enorm veel, maar gooien ook net zoveel dingen weg. Van dingen zoals meubels die nog gemakkelijk een tweede leven kunnen leiden in een ander huishouden, tot productverpakkingen die direct na consumptie als waardeloos worden beschouwd. Dit hoeft echter helemaal niet zo te zijn! Wanneer we bewuster weten om te gaan met ons afval, zullen we al gauw merken dat er talloze mogelijkheden zijn om ons afval te hergebruiken. In dit artikel nemen we twee bruikbare voorbeelden met je door.

Vul plastic flessen met… Plastic!

Plastic verpakkingen zijn een van de meest problematische vervuilers van dit moment. Plastic is namelijk niet alleen ingewikkeld en duur om te recyclen, maar als het niet op de juiste manier wordt gescheiden is het vrijwel onbruikbaar! Daarnaast lost plastic op, waardoor een boodschappentasje uiteindelijk afbreekt tot microplastic. Deze miljoenen stukjes plastic komen uiteindelijk in onze voedselketen terecht en zorgt voor ernstige gezondheidsproblemen bij mensen en dieren. Het is daarom belangrijk dat plastic op de juiste manieren wordt verwerkt. Dit kun jij doen door al je plastic afval te laten drogen en op te bergen in een plastic fles. Wanneer de plastic fles vol is, kun je ze gebruiken voor verschillende doeleinden, zoals bouwconstructies!

Groot huishoudelijk afval? Huur een speciale afvalcontainer

Wanneer het tijd is om je woning te renoveren, dan zul je hoogstwaarschijnlijk te maken krijgen met grote bergen afval. Het is vanzelfsprekend van belang dat je extra aandacht besteed aan de correcte afvalverwerking hiervan. Een handig hulpmiddel is om een speciale afvalcontainer in te huren. Hier gooi je al je renovatieafval in, dat vervolgens wordt opgehaald door een speciale afvalophaaldienst die ervoor zorgt dat het restafval op een zo milieuvriendelijk mogelijke manier wordt verwerkt. Kijk op goedkoopste afvalcontainer huren voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *