Stress voorkomen

stress verminderen

We hebben er allemaal wel eens last van gehad: stress. De ene persoon heeft hier wat vaker last van dan de ander. Maar hoe kunnen we stress verminderen, of misschien wel beter, hoe kunnen we het voorkomen. Om stress te kunnen voorkomen moeten we weten waar stress vandaan komt. Stress ontstaat wanneer er voor een te lange tijd te veel spanning aanwezig is. Om stress te voorkomen is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Zorg ervoor dat je een goed slaapritme hebt, waarbij je op dezelfde tijd naar bed gaat en weer op dezelfde tijd opstaat. Gezond eten en drinken kan ook erg goed werken om stress te voorkomen. Door gezond te eten en te drinken zorg je ervoor dat je fit blijft. Het stoppen of verminderen van alcohol kan ook een erg goede werking hebben op het voorkomen van stress. 

Soorten stress

Stress kan dus ontstaan wanneer er voor een te lange tijd te veel spanning aanwezig is. Stress kan je onderscheiden in drie soorten. We hebben frustrerende stress, schadelijke stress en spannende stress. De frustrerende stress komt vaak voor op momenten dat zich frustraties oproept, bijvoorbeeld het te lang voor een stoplicht staan terwijl je haast hebt. Schadelijke stress is de meest ernstige soort. Deze soort stress komt vaak voor als je voor een te lange tijd op een hoog niveau moet presteren. Spannende stress komt vaak voor als je bijvoorbeeld een belangrijk gesprek hebt of een presentatie moet houden.

stress verminderen

Hulp bij stress

Als je voor een langere periode last hebt van stress, is het belangrijk om hulp te zoeken bij een bedrijf die stress kan verminderen. Stress verminderen is erg belangrijk, omdat langdurige stress vaak kan leiden tot een burn-out. Als je lichaam zich niet kan herstellen van stress, kun je een burn-out krijgen. Je lichaam en geest zijn op dat moment helemaal uitgeput. Het is daarom erg belangrijk om hulp te zoeken en rust te nemen, als je last hebt van stress. Als je in de beginfase zit van stress is het relatief gemakkelijk om er vanaf te komen, maar hoe langer je ermee doorloopt des te groter de kans dat je burn-out klachten gaat krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *