Nekhernia behandeling

nekhernia behandeling

Kamp je met nekpijnen en vermoed je een hernia? Schakel snel zorg in

Een mens kan jammer genoeg te maken hebben met tal van ziektes, aandoeningen en ander fysiek leed. Zo is het mogelijk dat je van de ene op de andere dag opeens veel pijn hebt in en rond de nek. Zeker als je daarbij ook pijn voelt aan de schouders en armen en je je belemmerd voelt in het bewegen van je hoofd, nek, schouders, armen en handen zou er wel eens sprake kunnen zijn van een nekhernia. Bij een nekhernia puilt er een tussenwervelschijf uit waardoor deze schijf tegen andere wervels en mogelijk zelfs tegen zenuwen aan schuurt. Uitermate pijnlijk en belemmerend dus, maar gelukkig is een nekhernia wel goed behandelbaar. Hoe een nekhernia behandeling in z’n werk kan gaan lees je in de volgende alinea.

nekhernia behandeling

Op welke manieren kan een nekhernia behandeld worden?

Op de volgende twee manieren is het mogelijk een nekhernia te behandelen:

  • De meest gekozen strategie bestaat uit een behandelplan waarvan fysiotherapie het belangrijkste onderdeel is. Bovendien krijg je oefeningen om thuis zelf te verrichten. In veel gevallen wordt het probleem hiermee opgelost. Is de pijn tijdens het proces soms te erg, dan kan er via pijnstillers en ontstekingsremmers daartegen worden opgetreden.
  • Mochten de behandelingen van de fysio niet voldoende aanslaan, dan kan de nekhernia ook operatief worden verholpen. Onder narcose zal het uitpuilende stuk van de tussenwervelschijf worden geëlimineerd. Na de operatie zal de pijn vervolgens vanzelf verdwijnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *