Het juiste matras vinden

Een goed matras is essentieel voor een goede nachtrust en natuurlijk voor je lichaam. Een goede nachtrust is daarmee erg belangrijk voor je gezondheid. Als je goed slaapt, heb je meer energie en ben je meer uitgerust. Een belangrijk element daarvoor is een fijn matras en een goede lattenbodem. Lees hier over de verschillende soorten matrassen en wat belangrijk is daarbij.  

Het juiste matras 

Het is erg belangrijk dat een matras een goede ondersteuning biedt. Anders kun je een verkeerde houding gaan aannemen en bijvoorbeeld rugklachten krijgen. Een goed matras geeft dan ook tegendruk op de punten waar dat nodig is, en veert mee op het punt bij de schouders en heupen. Op die manier ligt je ruggenwervel in een natuurlijke houding, wat erg belangrijk is. Er bestaat echter niet een bepaald 'beste' matras. Dat verschilt natuurlijk per persoon, met de eigen voorkeuren, ander lichaam en een andere lengte.  

Latex matrassen 

Het materiaal van het matras is ook van belang. Als je het bijvoorbeeld vaak koud hebt, dan kun je voor een matras kiezen die de warmte goed vasthoudt. Dan is een latex matras een goed idee. Een matras van latex wordt ook wel een schuimrubber matras genoemd. Latex is een natuurproduct en wordt verkregen uit rubberstromen in Zuid-Amerika en Azië.  

Een van de voordelen van deze soort matrassen is dat ze antibacterieel en schimmel- en huisstofmijt werend zijn. Dus voor mensen met een allergie is dit erg handig en fijn. Daarnaast zijn de matrassen erg hygiënisch en schoon omdat de schimmels, mijten en bacteriën geen voedingsbodem vinden in het matras. Ook zijn de matrassen erg comfortabel. Dit komt door de veerkrachtige en soepele eigenschappen van het latex materiaal. Latex is een elastisch materiaal en vormt daardoor helemaal naar je lichaam wanneer je erop gaat liggen, dit maakt het een erg comfortabel matras. Maar, zijn er ook nadelen? 

Het matras kan minder goed vocht afvoeren. Dus als je het snel warm hebt in bed, is het geen goed idee om een latex matras te nemen. Het matras heeft namelijk een gesloten celstructuur waardoor het vocht dus niet goed wordt afgevoerd. Maar als je het vaak koud hebt in bed, is het weer wel een goed idee.  

Al met al is een matras dus erg belangrijk voor een goede nachtrust. Er zijn veel verschillende soorten matrassen, en de voorkeur ligt voor iedereen weer anders. Een matras van latex is in ieder geval een goed idee als je het snel koud hebt of als je een allergie hebt.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *