Een vakantie in de Nederlandse natuur? Bezoek Schiermonnikoog

27vakantiedagen.nl

Als je een druk dagelijks leven hebt met vele verplichtingen met betrekking tot het werk en het gezinsleven, dan is het goed voor te stellen dat wanneer je eindelijk vakantie hebt, dat je dan ervoor kiest een rustige natuurlijke bestemming op te zoeken. Gelukkig biedt Nederland deze rustgevende bestemmingen volop. De Waddeneilanden staan wat dat betreft garant voor rust en ontspanning. Vooral voor Schiermonnikoog geldt dat. Dit is een eiland dat in z’n geheel wordt gezien en behandeld als Nationaal Park. De natuur kan hier dus ongebreideld zijn gang gaan. Naast wandelen, fietsen en het plaatsje Schiermonnikoog bezoeken kun je op en rond dit eiland van alles ondernemen. Wat te doen is op Schiermonnikoog lees je in de volgende alinea’s.

Dwaal over de oostelijke zandplaat

De oostzijde van het eiland bestaat in wezen geheel uit strand. De oostelijke zandplaat is zodoende enkele kilometers lang en breed. Vanaf de westelijke rand van dit strand is de branding zelfs niet eens te zien! Dit is dan ook de perfecte plek om even helemaal uit te waaien en tot innerlijke rust te komen. Je komt hier ook vrijwel niemand tegen; hooguit een local die hier zijn hond uitlaat.

27vakantiedagen.nl

Vogels spotten

Aangezien de natuur hier niet belemmerd wordt komen er ook volop vogels op Schiermonnikoog af. Vooral de Kobbeduinen vormen een prachtige plek om vogels als de lepelaar te spotten.

Geniet van de sterrenhemel

De lucht rond de Waddeneilanden is een stuk schoner dan in pakweg de Randstad. Een bijkomend voordeel daarvan is dat je ’s nachts bij helder weer de sterren veel helderder kunt zien. Dat geldt natuurlijk zeker als je op een donkere plek op het eiland gaat staan, iets dat niet moeilijk is, want er zijn hier volop plekken zonder bebouwing en kunstmatige verlichting.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *