De voordelen van een infrarood sauna

Ultiem relaxen, dat kan je echt in een sauna. Na een lange dag werken of na een goede sessie sporten is het zitten in de warme ruimte echt een fijne vorm van ontspanning. Zo een sauna zou je kunnen opzoeken in een spa, maar het is tegenwoordig ook mogelijk om er zelf thuis een op te zetten. Maar, wat voor verschillende sauna’s zijn er nou allemaal, en wat voor verschillen hebben ze? In dit artikel wordt gefocust op één van de vele mogelijkheden: de infrarood sauna voordelen

Het nut van infrarood

Infrarood kan beschreven worden als een stralingsenergie die je lichaam bereikt, en vervolgens omgezet wordt in een fijn gevoel van warmte. De straling kan opgedeeld worden in drie verschillende categorieën, namelijk IR-A, IR-B en IR-C. Deze verschillende soorten infrarood verschillen, op volgorde, van korte tot lange golven stroming. Hoe korter de golf, hoe sneller deze trilt, en hoe dieper deze inwerkt op het lichaam. Deze verschillende soorten golven hebben allen hun eigen functies. 

Verschil traditioneel en infrarood

In vergelijking met de traditionele sauna, ook wel de Finse sauna genoemd, is infrarood voordeliger in het minder sterk opwarmen van de ruimte waar je je in bevindt. De traditionele sauna focust zich vooral op de buitenlucht, terwijl infraroodstraling zich meer bezighoudt met jou. Het verschil in temperatuur is dan ook heel groot: in een Finse sauna kan de temperatuur tot de 100 graden oplopen, terwijl infrarood vaak maximaal 60 graden uitstraalt. Ook warmt een infraroodcabine veel sneller op, en hoef je dus minder lang te wachten om je onder te dompelen in de warmte. Als laatst heeft de infraroodcabine een bijzonder goede werking voor je spieren, aangezien het de bloedsomloop in het lichaam verbetert. 

Waar vind ik een infrarood sauna?

Ben je enthousiast geworden? Als je zelf ook graag op zoek wilt gaan naar een eigen sauna, is bastu een goede website om te raadplegen. Op deze website is nog meer informatie te vinden over de voor- en nadelen van verschillende sauna’s, en kan je ook een sauna bestellen die past bij jouw huishouden. Zo kun jij dagelijks genieten alsof je je in een spa bevindt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *